ordförrådsundervisning är så kritisk i dagens klass! Ett omfattande

spelpengar

Ordförråd spel för klassrum ordförråd hjälper eleverna att bli bättre läsare och författare. Ordförråd är också avgörande för deras prestanda vid standardiserade tester. Att hjälpa barn att utveckla sitt ordförråd är en tid som spenderas väl i ett hektiskt klassrum. Jag har utvecklat ett ordförråd rutin som håller mitt ordförråd undervisning enkel att planera och ger meningsfull användning av undervisning minuter.

Bingo Ordlista

Varje elev behöver en av de fria brädorna. Om du vill använda dem om och om igen, laminera dem och låt eleverna använda en torr borttagning märke. Annars kan de använda vilken skrivpunkt som helst.

Freespins

Ordbok för minne

För att spela detta spel, kommer du att behöva kort med ordförråd ord och kort med sin betydelse. Du kan göra dem med katalogkort, eller så kan du använda den kostnadsfria anpassningsbara kortmallen jag erbjuder. Eleverna blandar korten och placerar dem nedåt i tabellen. Eleverna turas om att vända två kort. om de översätter matchen – ordet och dess betydelse – kommer de att behålla dessa två kort. Om de inte är en match, kommer de att vända korten tillbaka och det är nästa persons tur. Spela kommer att fortsätta tills alla kort är borta.

Trashketball Ordlista

För detta spel behöver du en liten boll och en papperskorg. Jag satte också en bit tejp på golvet för att visa eleverna var de ska stå när de kastar. Läraren behöver en lista med ord i ordförrådet. Dela upp klassen i två lag och få eleverna uppradade börjar med bandet. Ställ en fråga till den första personen. Allt du kan göra är att ge dem ett ord och be om en definition eller synonym, eller använda ordet i en mening. Du kan till och med använda utvärderingsfrågor. Om en elev får frågan rätt, får han en poäng för sitt lag och de får en chans att kasta bollen. Om de gör en korg, får de en bonuspoäng för sitt lag. Om de inte är korrekta går frågan till nästa person i kön. I slutet av den givna perioden är det lag som har högst poäng det vinnande laget.

Ordförråd brädspel

Detta är så lätt att genomföra eftersom du använder enkla spel som eleverna redan vet hur man spelar. De spel jag föreslår är Candy Land, Checkers, Connect Four, Rännorna och Stegar, etc. Det är ok om spelen verkar unga för din betygsnivå. Barn älskar att spela dem ändå! Du behöver också ordkort. Spelet spelas enligt traditionella spelregler. Den enda förändringen är att innan en spelare kan växla på bordet, måste de vända ordet kort och stava det korrekt. Har de rätt får de sin tur. Om de är felaktiga är det nästa persons tur. Så enkelt är det, men mina barn tigger om det!